Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, soczysta i aromatyczna. Idealna na niedzielny obiad lub na zimno jako dodatek do kanapek
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 304
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 398
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 588
Polecam.
Odsłon: 866
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 304
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 398
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 588
Polecam.
Odsłon: 866
Składniki
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso związać sznurkiem kuchennym, nakłuć w kilku miejscach i powkładać plasterki czosnku. Pod sznurek włożyć kilka listków laurowych.
W miseczce wlać oliwę bądź olej, ocet balsamiczny, dodać przyprawę 18 ziół Ojca Mateusza i wszystko dokładnie wymieszać. Natrzeć dokładnie mięso, owinąć w folię aluminiową i folię spożywczą. Wstawić do lodówki na noc. Następnego dnia mięso przełożyć do glinianego bądź żaroodpornego naczynia. Obłożyć cebulą pokrojona w pórka. Piec przez 1,5 godziny w temp. 180C . 5 min przed końcem pieczenia włączyć termoobieg. Podawać na ciepło do ziemniaków, lub na zimno do kanapek.