Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczona mielonka z indyka z czerwoną papryką

Pieczona mielonka z indyka z czerwoną papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 42

Dodano:

Odsłon: 1555

Smaczna mielonka na kanapki lub na obiad.

Składniki

  • mieso mielone z indyka ok 700 dag
  • papryka czerwona - 1/2
  • jajko- 1szt.
  • bułka tarta - 1 łyżka
  • sól, pieprz, majeranek, słodka papryka i inne ulubione przyprawy
  • sos sojowy - 1 łyżka
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso mielone dokładnie wymieszać z przyprawami, jajkiem i bułką tartą. Na koniec dodać pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Całość przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (np. od chleba). Mięso dobrze ugnieść i przykryć folią aluminiową. Piec ok. 1 godz. w temp. 185 stopni C., przy czym na ok 10-15 min. przed końcem pieczenia zdjąć folię z góry.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń