Do góry

Przekąski Przepis na:

pieczona papryka

pieczona papryka

Autor:

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 487

Dodano:

Odsłon: 8891

swietne jako dodatek do potraw z grilla

Składniki

  • 1 kg czerwonych papryczek (typu: bulgarskie)
  • 4 zabki czosnku
  • kawalek fety
  • swieze liscie oregano
  • sos:3 lyzki oleju z oliwe,3 lyzki octu winnego,sol,pieprz
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. papryczki opiec w piecu(200c) okolo 30min,wkladamy do woreczka,aby zaparzyly sie;bedzie latwiej obrac ze skorki

  2. obrane ukladamy na polmisku,polewamy sosem polaczonym z drobno pokrojonym czosnkiem i odstawiamy na minimum 30 min do lodowki

  3. przed podaniem posypujemy feta i swiezymi listkami oregano

  4. mozna tez do sosu dodac odrobine miodu,a wtedy fete zastepujemy prazonymi platkami migdalowymi,swietnie smakuje z kurczakiem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

martanna69 24 listopada 2011 ta papryka jest naparawdę przepyszna, ja dodaję jeszcze oliwki i każda jej ilośc znika ze stołu natychmiast. Polecam smakowicie:-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marynka89 12 lipca 2011 Kolejny Twój przepis przyciąga moją uwagę, smacznie wygląda , na 5

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń