Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczona pierś i ćwiartki ziemniaków

Pieczona pierś i ćwiartki ziemniaków

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 15

Dodano:

Odsłon: 311

Szybkie, lekkie danie.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. PIerś pokroić w paski i przyprawić ulubionymi przyprawami. U mnie zioła, sól, pieprz, papryka czerwona i ostra.
    Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki.

  2. Pierś usmażyć na patelni na niewielkiej ilości oleju.
    Przygotowane wcześniej ćwiartki ziemniaków ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, troszeczkę posmarować olejem, posolić i piec ok 40 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Ostatnie 10 minut w 200.
    Ogórka i pomidory umyć i pokroić w kostkę.

    Można podawać z sosem czosnkowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń