Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczona ryba

Przepis dnia 2010-02-17
Pieczona ryba

Autor: Jagoda50

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 11711

Dodano: 15.02.2010

Odsłon: 33590

Ten przepis wymysliłam sama.Do pieczenia nadaje sie kazda ryba ,moze byc szczupak,mintaj ale najlepszy jest pstrąg.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. filety ryby posypac sola i pieprzem,skropić sokiem z cytryny i odstawic na godzinę

  2. w tym czasie przygotowac warzywa:marchew zetrzec na tarce o grubych oczkach,cebule i pora pokroic w cienkie plasterki ,dodac posiekana natke pietruszki ,warzyw nie solić

  3. flilety posmarowac serkiem fromag ,na tak przygotowane filety połozyć troche warzyw

  4. filety zwinąć w ruloniki i spiąć wykałaczką,na kazdy rulonik połozyc po kawałeczku masła

  5. do naczynia zaroodpornego wlac troszeczke oleju ,włozyc rybe i wstawic do piekarnika

  6. do warzyw ,które zostały dodac pokrojona papryke i pomidory,po 10 minutach pieczenia dodac pozostałe warzywa,posolic troszkę i piec jeszcze razem z rybą 15

  7. ja lubie kiedy warzywa są lekko twarde,tak przygotowana rybe mozna podać na gorąco z ziemniakami lub na zimno z pieczywem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (21)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

MEGI110278 12 maja 2012 Taaaka piękna ta ryba,że aż szkoda zjeść...
5

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 27 sierpnia 2010 Iskiereczka ,wykorzystam Twój przeepis.Dzieki

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iskiereczka 27 sierpnia 2010 ja nie lubie ryb,ale mam przepis na pstraga ktorego uwielbiam-jezeli ktos ma ochote sprobowac to podaje:ile osob tyle pstragow,taka sama ilosc marchwi,selera,pietruszki,surowe zetrzec na wiorki,maslo wymieszac z duza iloscia zgniecionego czosnku i tym maslem "nadziac" osolona rybe w srodku.Na duzy kawalek foli dac czesc wymieszanych jarzyn,rybe i znow jarzyny.Szczelnie zawinac na blaszke i do piekarnika 180 na ok 1 godz.Aromat w czlym mieszkaniu niesamowity,a i ryba mi smakuje bardzo.A ten przepis wyprobuje-dziekuje

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

hawiera 16 kwietnia 2010 Pięknie to wygląda:) Zrobię dla moich chłopaków na pewno. Gratuluję zdolności.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smakoszka1950 16 kwietnia 2010 Jak ja lubię rybki!! Jagódko wymyśl kolejny taki smakowity przepis, skoro masz takie zdolności!!! Pozdrawiam!

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 14 marca 2010 Jesli nie mozesz jeść papryki to nie dodawaj jej do potrawy.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

slawomir81 14 marca 2010 co dodac zamiast papryki (nie moge jej jesc)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

granita 21 lutego 2010 Jagoda- to jest mistrzostwo swiata! wylgada bardzo smakowicie i wykwintnie.Gatuluje pomyslu.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 19 lutego 2010 Zrobiłam dzisiaj na obiad - rodzinka była zachwycona. Mój pięcioletni synek, który w przyszłości planuje otworzyć własna restaurację zapowiedział, że na pewno będzie w niej podawał taką rybkę ;)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń