Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczona szynka

Przepis dnia 2012-01-31
Pieczona szynka

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 12254

Dodano:

Odsłon: 29251

Dobre danie.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mięso umyć ,osuszyć,obsypać przyprawami ,dodać czosnek i dstawić na 2 godziny

  2. marchew zetrzeć,cebulę,paprykę i pora pokroić drobno i lekko poddusić na maśle ,dodać sól i pieprz ( nie duzo)

  3. mięso rozkroić tak aby można było włożyć farsz,zwinąć ,obwiazać bawełniana nitką,włożyć do blaszki,skropić olejem i wstawić do nagrzanego piekarnika

  4. piec do miękkości mięsa,w trakcie pieczenia co jakiś czas polewc mięso wytworzonym (z pieczenia)sosem

  5. na jakieś pół godziny przed końcem pieczenia można do blaszki włożyć ziemniaki i razem upiec

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

nonka 18 września Witam Pani Jagodo mam pytanie czy szynkę piec pod przykryciem,czy może to być szynka kulka i jak długo piec taką szynkę która waży 1,2 kg.w jakiej temperaturze i na którym poziomie w piecyku?Czy nie będzie zbyt sucha?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń