Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczona tilapia

Pieczona tilapia

Autor:

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 2052

Dodano:

Odsłon: 28477

Dla zjadaczy ryb - szybko i smacznie.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety z ryby umyć, ułożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Każdy filet posypać przyprawą do ryb, papryką, suszoną cebulą, pieprzem i solą oraz skropić oliwą, na każdy kawałek położyć 1/4 liścia laurowego. Blaszkę nakryć folią aluminiową.

  2. Piec 15 minut w 150 stopniach, termoobieg, po czym zdjąć folię z góry i włączyć funkcję grilla - piec jeszcze ok. 10 minut.

  3. Tak przygotowana ryba wspaniale smakuje z ziemniakami oraz zasmażanymi buraczkami.

  4. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń