Do góry

Dodatki Przepis na:

Pieczone bakłażany

Pieczone bakłażany

Autor:

Przepisów i artykułów: 93 Ocena: 693

Dodano:

Odsłon: 153

Pieczone bakłażany są świetnym dodatkiem do wielu dań. Możemy je traktować jako przekąskę między posiłkami.

Składniki

  • bakłażan
  • 4-5 łyżek oleju słonecznikowego
  • płaska łyżeczka suszonej bazylii
  • płaska łyżeczka suszonego rozmarynu
  • 2 szczypty pieprzu cytrynowego
  • sól
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Bakłażana myję i tnę w plastry. Układam w żaroodpornym naczyniu i delikatnie solę.

  2. Do szklanki wlewam olej i mieszam z bazylią, rozmarynem i pieprzem cytrynowym. Olejem z przyprawami polewam dokładnie wszystkie plasterki bakłażana. Piekę około 20 minut w 180 stopniach C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń