Do góry

Dodatki Przepis na:

Pieczone buraczki na ostro

Pieczone buraczki na ostro

Autor:

Przepisów i artykułów: 237 Ocena: 6646

Dodano:

Odsłon: 6092

Warto piec buraki, ponieważ zachowują wszystkie swoje wartości odżywcze

Składniki

  • buraki
  • cebula
  • chrzan
  • Śmietana 30%
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 4 średniej wielkości buraki pokropiłam oliwą, oprószyłam solą i każdy pojedynczo szczelnie zawinęłam w folię aluminiową. Piekłam w 180 stopniach przez godzinę. Kiedy buraki się upiekły i wystygły, starłam je na tarce o grubych oczkach. Dodałam 100 ml śmietany 30%, 2 łyżeczki chrzanu, drobno posiekaną 1 cebulę. Wymieszałam.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 15 maja 2013 Jeszcze nie piekłam buraków, ale chyba się skuszę i dlatego mam pytanie , czy zawijasz w folię obrane buraki czy ze skórką ?
Miłego dzionka :))
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anulka78 16 kwietnia 2013 Tak jeszcze buraczków nie robiłam. Chętnie spróbuję:) Dziękuję:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 13 kwietnia 2013 Ja też od jakiegoś czasu piekę buraczki na sałatkę, zamiast ich gotować. Takiej opcji z chrzanem jeszcze nie próbowałam, z pewnością wykorzystam Twój przepis :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 12 kwietnia 2013 Masz rację pieczone buraki są o niebo lepsze od gotowanych:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń