Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste ćwiartki które się rozpływają w ustach, są doskonałym pomysłem na obiad dla całej rodziny.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 155
Polecam.
Odsłon: 245
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 77
...ale pyszny.
Odsłon: 337
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 155
Polecam.
Odsłon: 245
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 77
...ale pyszny.
Odsłon: 337
Składniki
Obraną i umytą cebulę wraz z czosnkiem kroimy w drobną kostkę. Nastawiamy piekarnik na 170 stopni.
Myjemy ćwiartki, wkładamy je do naczynia żaroodpornego, posypujemy kucharkiem oraz dość obficie przyprawą do kurczaka, następnie przyprawiamy słodką papryką w proszku oraz ziołami prowansalskimi. Następnie mięso posypujemy cebulą oraz czosnkiem i wlewamy do naczynia piwo. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 2 do 3 godzin, przy temperaturze 170 stopni.