Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 156
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 403
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 156
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 403
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 443
Składniki
Umyj jabłka. Odetnij czubek każdego z nich i ostrym nożykiem lub obieraczką wykrój ze środka gniazda nasienne.
Przygotuj nadzienie i napełnij nim otwory w jabłkach. Przykryj owoce odkrojonymi czubkami. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C.
Wstaw jabłka do piekarnika. Piecz, aż będą miękkie i zaczną pękać. Podawaj gorące.
Przygotuj też inne warianty nadzienia: orzechy włoskie zmiksowane z miodem lub powidłami śliwkowymi, pokrojone suszone morele i śliwki bądź masę marcepanową.Źródło: Olivia