Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie delikatnego jabłka i ostrej, wyraźnej żurawiny to lekka, zdrowa i wyjątkowo smaczna przekąska, z której przygotowaniem poradzi sobie każdy początkujący kucharz ;)
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Jabłka umyć, osuszyć, pokroić na cząstki, usunąć gniazda nasienne i skropić sokiem z cytryny.
Do jabłek dodać żurawinę, 30 dag mąki i pół szklanki cukru, wymieszać i wyłożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem.
Na kruszonkę przygotować 90 dag mąki, 70 dag cukru i 55 dag margaryny. Wszystko zagnieść i położyć na jabłka.
Piec w nagrzanym do 200 o C piekarniku ok. 30 min. Podawać na ciepło lub na zimno. Dekorować listkami melisy.