Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone jabłko z orzechami laskowymi i sosem słodko-kwaśnym to idealna przystawka na jesień.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 79
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 238
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 812
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 79
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 238
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 812
Składniki
jabłko przekroić w proporcjach 1/3 do 2/3. Z większej części wydrążyć nasiona. Upiec w piekarniku (nagrzanym do 180 stopni) aż będzie miękkie. Ubić białko z cukrem. Dodać ser mascarpone i orzechy laskowe (uprzednio rozdrobnione) i delikatnie wymieszać. Napełnić upieczone jabłko i piec jeszcze 10 minut. Podawać z sosem słodko-kwaśnym. Gotowe. Smacznego!