Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczone jadalne kasztany

Pieczone jadalne kasztany

Autor:

Przepisów i artykułów: 418 Ocena: 12190

Dodano:

Odsłon: 847

Idealne w okresie jesiennym ;-D

Składniki

  • Kilka sztuk kasztanów jadanych (u mnie od 10-20)
  • Ostry mały nóż
  • Sól
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kasztany dokładnie myjemy i osuszamy.

  2. Każdego kasztana z wypukłej strony nacinamy na krzyż (uwaga bo kasztany się ślizgają i można się pokaleczyć, ja proponuję nałożyć na rękę w której się trzyma kasztana rękawiczkę kuchenną dla bezpieczeństwa).

  3. Tak nacięte kasztany układamy na blaszce i pieczemy je w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 15-20 minut.

  4. Kasztany po upieczeniu solimy i zjadamy na gorąco. Smacznego !!!

  5. ;-D

  6. ;-)))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

KORAL 09 października Ja zimową porą piekę kasztany na gorącym grzejniku. Popieram , kasztany są bardzo smaczne :)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchmariola63 09 października Też muszę wypróbować ten przepis. Widziałam kasztany w sieciach handlowych w sprzedaży. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 09 października Chętnie bym spróbowała,ale u nas tylko zwykłe kasztany.:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 09 października Jest jeden problem: jak zdobyć jadalne kasztany? A przepis fajny. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń