Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone kartofelki

Pieczone kartofelki

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 12376

Dodano:

Odsłon: 24698

Warto sprawdzic jak smakują.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ziemniaki mniej więcej równej wielkości obrac,umyc i ponacinać

  2. boczek pokroić w paski a cebulę w cienkie pólplasterki

  3. w jedno naciecie włozyć pasek boczku,w drugie kawałek cebuli i tak we wszystkich ziemniakch do wyczerpania składników

  4. tak przygotowane ziemniaki posypac solą i pieprzem,skropic olejem i wstawic do piekarnika

  5. upiec na rumiano

  6. dobrze smakują z surówka z kiszonych ogórków,papryki i cebuli

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annas 11 października 2011 W jakiej temperaturze piec ziemnaki i mniej więcej jak długo? Będę Wdzięczna za podpowiedź.
Kiedy brakuje mi weny, wchodzę na Pani konto i zawsze znajduję inspirację do zabawy w kuchni. Przepisy fantastyczne. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie.

21 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tosziba2 22 sierpnia 2010 Pięknie się prezentują i na pewno równie dobrze smakują.

18 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karolciaa 18 sierpnia 2010 Super... Uwielbiam smak pieczonych ziemniaczków... Dodam jeszcze tylko, że ja młode ziemniaczki piekę ze skórką :)

18 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 05 marca 2010 Dzięki za odpowiedź, a ziemniaczki wypróbuję:)

14 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 05 marca 2010 Ziemniaki wybieram tak miniej wiecej jednakowej wielkości,nie podgotowujeę ,robie to z surowych i nie owijam w folie ,pieke je w temperaturze 170 stopni jesli jednak rumienią się zbyt szybko mozna przykryc je folią aluminiową .Wydaje mi sie ,ze mozna je zawinąc w folie.Nie praktykowałam tego,sprawdzic zawsze mozna.

20 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 05 marca 2010 Jagoda te ziemniaczki wyglądają przepysznie, ale mam pare pytań. Czy ziemniaki podgotowujesz zanim wstawisz do piekarnika, czy owijasz w folię aluminiową i jaka musi być temperatura pieczenia, żeby całość się nie spaliła i ziemniaki nie były twarde?Pozdrawiam.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 04 marca 2010 te ziemniaczki muszą być pyszne świetny pomysł

19 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń