Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczone kasztany

Pieczone kasztany

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1395

Dodano:

Odsłon: 7978

Mało popularne w Polsce a naprawdę godne polecenia

Składniki

  • kasztany jadalne, 0,5 kg
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kasztany kładziemy płaską częścią do dołu i nacinamy po krzyżu górną część

  2. Przekładamy kasztany np na patelnię i zalewamy wrzątkiem. Obracamy kasztany tak żeby nacięcie było skierowane ku dołowi. Zostawiamy na ok 10-15 minut.

  3. Odcedzamy kasztany i układamy na blasze do pieczenia, płaską stroną do dołu. Blachę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do ok 180''C i zostawiamy na ok 15 minut.

  4. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

szynszylka 02 grudnia 2011 smak mają specyficzny
przy kupowaniu radzę sprawdzić czy coś w środku nie grzechocze - to oznacza że są za suche

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olina102 02 grudnia 2011 A ja po przecięciu piekłam od razu w piekarniku. Były trochę suche. Dzięki. Ja daję jeszcze masełko i solę.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 02 grudnia 2011 bardzo apetycznie wyglądają, zawsze byłam ciekawa smaku kasztanów , ale jakoś nigdy nie było okazji..... Teraz jak już mam taki przepis - jest świetny pretekst,żeby porozglądać sie za nimi w sklepach ( oj, cos mi mówi że ich kupienie w Polsce to nie łatwa sprawa )

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mien1985 02 grudnia 2011 Mmmmm smaczne wspomnienie z wakacji :D właśnie zastanawiało mnie jak je zrobić bo nie raz w sklepach można kupić.. Dziękuję za przepis ;)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń