Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za dużo ostatnio było mięsa w kuchni, więc czas na jakąś odmianę :) Powoli chyba wyczerpię temat placków jabłkowych :D Dzisiaj propozycja na pieczone, maślane racuszki jabłkowe intensywnie pachnące cynamonowe :) Skusicie się na takie połączenie? :)
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 404
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 545
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1436
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 136
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 404
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 545
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1436
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 136
Składniki
W rondelku wrzucamy obrane i pokrojone w kostkę jabłka, zasypujemy je cukrem i dodajemy cynamon. Gdy lekko zmiękną i puszczą wodę, blendujemy je na gładką masę i odstawiamy do wystygnięcia. W drugim rondelku rozpuszczamy masło, wlewamy mleko i również odstawiamy do wystygnięcia. Do tego drugiego garnka wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i jabłka. Wszystko razem mieszamy i wylewamy na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Nagrzewamy piekarnik do 200°C przez około 15-20 minut. Placki wychodzą bardzo mięciutkie i smaczne :) Smacznego!