Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczone minicalzone na słodko"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 764
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1810
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 236
Polecam.
Odsłon: 284
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 764
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1810
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 236
Polecam.
Odsłon: 284
Składniki
Ciasto rozwiń i rozwałkuj. Wykrój kółka. Czereśnie umyj, osusz. Wypestkuj, pokrój na połówki.
Oprósz cukrem pudrem i waniliowym. Na krążki nałóż po porcji owoców, ściśle zawiń, zlep. Posmaruj mlekiem wymieszanym z roztrzepanym jajkiem.
Ułóż na blaszce. Piecz w temp. 180oC ok. 15 minut. Podawaj ze śmietaną wymieszaną z cukrem migdałowym.Źródło: Naj