Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczone pałki kurczaka.

Pieczone pałki kurczaka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1006 Ocena: 9840

Dodano:

Odsłon: 631

Ciepła przekąska do chleba, pieczone pałki kurczaka.

Składniki

  • pałki z kurczaka 8 szt.
  • przyprawa do kurczaka
  • cebula 2 szt.
  • tłuszcz do smażenia
  • Bazylia
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wymyte pałki osuszamy papierowymi ręczniczkami, obsypujemy przyprawą do kurczaka, umieszczamy w pojemniku z zamknięciem i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor. W między czasie obieramy cebule i kroimy w pół plastry, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym żeby zmiękła. Gdy pałki będą usmażone dodajemy cebulę i dusimy pod przykryciem do ładnego zeszklenia się cebuli. Usmażone wykładamy na talerz, dekorujemy bazylią. Podajemy z pieczywem jako ciepła przekąska.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń