Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone pierożki z mięsem

Pieczone pierożki z mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 280 Ocena: 5132

Dodano:

Odsłon: 1170

Sambosaki- egipskie pierożki

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pokrojona cebulę podsmażyłam na oliwie, dodałam czosnek chili i mięso mielone.
    Po usmażeniu mięsa i wyłączeniu ognia dodałam sól i nać.

    Ciasto filo lub francuskie można pokroić w paski jak na zdjęciu i zawijać trójkąty.

  2. Blaszkę wysmarowałam olejem, ułożyłam pierożki i piekłam do zrumienienia około 15 minut. Przy cieście francuskim musi być to co najmniej 20-25 minut w 200 stopniach.

    Najlepiej smakują z sosem jogurtowo czosnkowym doprawionym solą.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (27)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bryssska 21 lipca Super, pysznie wyglądają, a ja przed śniadanie, schrupałabym takie ;-D Odpowiedzi: 8 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozka44 20 lipca Fiu fiu, albo Fia fia !! :-)) Nie no, musze sie przylozyc do pracy, bo sie zlenilam strasznie. Maz w szpitalu, a dla mnie samej gotuje tylko kromke chleba z serem :-)))) Pysznosci znowu serwujesz. A nie wiesz jak w Niemczech sie nazywa ciasto filo?? bo nie wiem jak szukac, a juz wiecej Twoich przepisow na tym bazuje, ktore to przepisiki chcialabym wykorzystac (jesli wolno :-))) Buziak i milego wieczorku. Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń