Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone pierożki z serem i jabłkami"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 489
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1322
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 489
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1322
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Składniki
Zimne masło pokrój na cienkie plasterki. Rozgnieć widelcem razem z chudym białym serem. Zasyp mąką z odrobiną soli i dokładnie wymieszaj. Ciasto zagnieć, owiń w folię, po czym włóż do lodówki na około pół godziny.
W tym czasie przygotuj farsz. Jabłka umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Posyp cukrem z cynamonem.
Ciasto rozwałkuj i wytnij szklanką kółka. Na każdy kawałek nałóż po porcji farszu i zlep.
Gotowe pierożki upiecz na złoto w piekarniku rozgrzanym do 200°C.Źródło: Kurier TV