Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 84
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 84
Składniki
Przygotuj masło ziołowe: rozetrzyj czosnek z solą, dodaj pozostałe i zmiksuj. Z masła uformuj wałek, owiń go w folię i odstaw do lodówki (będzie je łatwiej kroić). Pomidory przekrój na połówki, na wierzchu każdej połóż plasterek masła.
Piecz w temperaturze 180 stopni C przez ok. 10–15 minut, podawaj z bagietką jako przystawkę. Pomidory można też faszerować np. pieczarkami i kaszą jaglaną (1/2 szklanki kaszy jaglanej, 300 g pieczarek, tymianek, szczypiorek, sól, pieprz) czy mięsem i orzechami (150 g mięsa mielonego, 2 łyżki posiekanych orzechów laskowych, 1 łyżka masła, 1 łyżka oliwy, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 50 g startego sera żółtego, sok z 1 cytryny).
• 20 minut • dla 4 osób • cena ok. 6 złŹródło: Show