Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczone pomidory z tymiankiem, czosnkiem i oliwą

Pieczone pomidory z tymiankiem, czosnkiem i oliwą

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 1677

Dodano:

Odsłon: 44793

Pyszne aromatyczne pomidorki, świetne jako dodatek do kanapek bądź makaronów.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W kubeczku wymieszać oliwę, miód i przeciśnięty czosnek. Wymieszać do jednolitej konsystencji.

  2. Pomidorki umyć, przekroić na połówki, poukładać na blaszcę.

  3. Każdego pomidorka polać powstałą mieszanką, posypać solą, pieprzem i tymiankiem.

  4. Piec około 1,5 godziny w temepraturze 120 stopni najlepiej z termoobiegiem.

  5. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Witaminka 27 października 2010 Pięknie wyglądają :)już nie mogę się doczekać sezonu na pomidorki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 20 października 2010 Dla mnie po tym czasie pieczenia są najlepsze, ale oczywiście można spróbować piec krócej, sprawdzająć czy konsystencja pomidorków nam odpowaida :) Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

haneczkap 20 października 2010 Dodałam do ulubionych, mam tylko pytanie: czy nie za długo mają siedzieć w piekarniku? Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń