Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone skrzydełka kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie.

Pieczone skrzydełka kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 135

Dodano:

Odsłon: 1052

Danie, które lubią dzieci i dorośli, proste w przygotowaniu i zdrowe:)

Składniki

  • 8-10 skrzydełek kurczaka
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 3 łyżki miodu
  • sól
  • majeranek
  • oliwa z oliwek
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Musztardę, miód, szczyptę soli i majeranku mieszamy ze sobą w miseczce. Do naczynia żaroodpornego wlewamy oliwę z oliwek. Skrzydełka obtaczamy w marynacie i układamy w naczyniu żaroodpornym. Piekarnik nagrzewamy do 150 stopni i wkładamy skrzydełka. Pierwsze 20 minut naczynie powinno być przykryte. Po zdjęciu pokrywy skrzydełka przekładamy na drugą stronę i dalej pieczemy, co 10-15 minut należy przewrócić skrzydełka na drugą stronę. Można podawać z ziemniakami, kaszami lub chlebem. W wakacje warto spróbować zrobić takie skrzydełka na grillu - palce lizać:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń