Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, pyszne i szybkie w przygotowaniu danie jednogarnkowe. Do tego świeże bułki i obiad gotowy.
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 53
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2660
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 338
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 217
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 53
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2660
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 338
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 217
Składniki
Skrzydełka kurczaka oczyszczamy. Przekładamy do miski, dodajemy pokrojone w kostkę chorizo, pomidory z zalewą, bulion, posiekaną natkę, pieprz, słodką paprykę, mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Początkowo zapiekamy 35 min. w temperaturze 180°C, następnie 20 min. w tej samej temperaturze, włączając termoobieg.