Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone skrzydełka po hiszpańsku

Pieczone skrzydełka po hiszpańsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2051 Ocena: 46015

Dodano:

Odsłon: 4698

Proste, pyszne i szybkie w przygotowaniu danie jednogarnkowe. Do tego świeże bułki i obiad gotowy.

Składniki

  • 500 g skrzydełek kurczaka
  • 150 g chorizo
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 500 ml bulionu drobiowego
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka mielonego pieprzu
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Skrzydełka kurczaka oczyszczamy. Przekładamy do miski, dodajemy pokrojone w kostkę chorizo, pomidory z zalewą, bulion, posiekaną natkę, pieprz, słodką paprykę, mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego.
    Początkowo zapiekamy 35 min. w temperaturze 180°C, następnie 20 min. w tej samej temperaturze, włączając termoobieg.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń