Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczone szparagi w szynce serrano

Pieczone szparagi w szynce serrano

Autor:

Przepisów i artykułów: 2046 Ocena: 45917

Dodano:

Odsłon: 8690

Sezonowo ,smacznie i zdrowo. Typowa hiszpańska przystawka.

Składniki

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 6 plastrów szynki serrano
  • 12 zielonych szparagów
  • sól morska gruboziarnista
  • pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. Ze szparagów usuwamy zgrubiałe końcówki ,obcinając je. Następnie obtaczamy je w połowie oliwy z oliwek ,owijamy każdy w połowę plastra szynki i umieszczamy na blaszce. Pozostałą częścią oliwy ,przy pomocy pędzelka silikonowego ,smarujemy owinięte szparagi i oprószamy solą i pieprzem. Zapiekamy 10 min ,podajemy z sosem aioli.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

monikagotuje 02 maja 2015 Szybki i smaczny przepis jutro wypróbuje na obiadek,pozdrawiam :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 30 kwietnia 2015 Znakomite szparagi! Prezentują się obłędnie :D <3 Pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń