Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone warzywa

Przepis dnia 2011-10-15
Pieczone warzywa

Autor: Kermeet

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 897

Dodano: 06.10.2011

Odsłon: 15033

Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki pokroić w ćwiartki, buraki w kostkę, marchewkę w dużą kostkę. Warzywa ugotować tak, żeby troszkę zmiękły (buraki gotowałem osobno na parze, żeby nie farbowały innych warzyw). Ugotowane warzywa (można przykryć pokrywką i chwilę potrząsnąć żeby się troszkę poobijały wtedy będą bardziej chrupiące) wyłożyć na blachę dodać cebulę i pieczarki, spryskać octem balsamicznym, oliwą i posolić. Piec w piekarniku rozgrzanym do 190Ä�ż� C 25-30 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń