Do góry

Dodatki Przepis na:

Pieczone warzywa korzenne

Pieczone warzywa korzenne

Autor: pelen_brzuszek

Przepisów i artykułów: 175 Ocena: 2062

Dodano: 21.04.2018

Odsłon: 387

Jak wiadomo warzywa powinny znaleźć swoje miejsce w naszej codziennej diecie. Jednak nie zawsze tak jest, nie raz zwyczajnie brakuje nam pomysłu czy czasu aby je podać. Jeśli też tak macie to mam dla Was idealne rozwiązanie. Zapraszam na marchewkę, pietruszkę i seler w nowej odsłonie. Idealny dodatek do wielu dań, ja ostatnio podałam je nawet do spaghetti :)

Składniki

  • Marchewka 3 szt.
  • Pietruszka 2 szt.
  • Seler 1/2 szt.
  • Por 1/2 szt.
  • Oregano 1/2 łyżeczki
  • Bazylia 1/2 łyżeczki
  • Rozmaryn 1/2 łyżeczki
  • Tymianek 1/2 łyżeczki
  • Masło klarowane 2 łyżki
  • Olej rzepakowy 1 łyżka
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Warzywa umyć i obrać.
    Pokroić na długie (niezbyt cienkie) paski.
    Warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.
    Dodać przyprawy.
    Piec w piekarniku przez ok. 25-30 min. w temp. 180 (po ok. 10 minutach zmniejszyć ogień do 150 stopni).

  2. Smacznego !

  3. :)

  4. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń