Do góry

Dodatki Przepis na:

Pieczone ziemniaki

Pieczone ziemniaki

Autor:

Przepisów i artykułów: 228 Ocena: 2849

Dodano:

Odsłon: 3594

mogą być dodatkiem do mięska lub podane z maślanką stworzą super posiłek

Składniki

  • ziemniaki 1 kg
  • masło
  • sól, przyprawy
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. ziemniaki (powinny być jednakowej wielkości) obrać, jeśli są dość duże najlepiej je przekroić na pół, ponacinać w poprzek, uważając, żeby nie dociąć do końca,
    2. ziemniaczki ułożyć na blasze, posmarować miękkim masłem, posypać solą, przyprawami,
    3. piec ok 1 godz w 190 st, w trakcie pieczenia można smarować masłem, które stopiło się i spłynęło na spód formy,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń