Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone Ziemniaki

Przepis dnia 2008-04-28
Pieczone Ziemniaki

Autor: chef

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 632

Dodano: 08.11.2007

Odsłon: 31056

Chrupiąca, złota skórka i jasne, miękkie wnętrze to podstawa dobrze upieczonych ziemniaków. Bardzo łatwe w przygotowaniu, mogące być zarówno dodatkiem jak i daniem głównym

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozgrzać piekarnik do 150 stopni. Naciąć ziemniaki w kilku miejscach, otoczyć w oliwie z oliwek a następnie posypać solą. Tak przygotowane, włożyć do piekarnika. Piec do momentu aż nabiorą brązowo - złoty kolor (ok 60min). Po wyjęciu, posypać żółtym serem i pieprzem. Podawać z masłem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ania92 28 lutego Uwielbiam pieczone ziemniaki :) nie tylko smaczne, ale też zdrowe bo nie dodajemy dużej ilości tłuszczu

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń