Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone Ziemniaki

Przepis dnia 2008-04-28
Pieczone Ziemniaki

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 660

Dodano:

Odsłon: 34201

Chrupiąca, złota skórka i jasne, miękkie wnętrze to podstawa dobrze upieczonych ziemniaków. Bardzo łatwe w przygotowaniu, mogące być zarówno dodatkiem jak i daniem głównym

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozgrzać piekarnik do 150 stopni. Naciąć ziemniaki w kilku miejscach, otoczyć w oliwie z oliwek a następnie posypać solą. Tak przygotowane, włożyć do piekarnika. Piec do momentu aż nabiorą brązowo - złoty kolor (ok 60min). Po wyjęciu, posypać żółtym serem i pieprzem. Podawać z masłem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marysia_ka 14 września wszystko super tylko,że po 1,2 h w 150stopniach ziemniaki dalej były twarde ...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ania92 28 lutego 2017 Uwielbiam pieczone ziemniaki :) nie tylko smaczne, ale też zdrowe bo nie dodajemy dużej ilości tłuszczu

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń