Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone ziemniaki

Pieczone ziemniaki

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 574

Dodano:

Odsłon: 6038

Dla tych, którzy nie wyobrażają sobie pieczonych ziemniaków bez odpowiedniej ilości boczku i kiełbasy - wersja wegetariańska:]

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki, marchewkę, buraka czerwonego i cebulę obrać, opłukać i pokroić na kawałki. Odsączyć kukurydzę i pokroić pietruszkę.

  2. Warzywa układać w rondlu warstwami, rozpoczynając od cienkiej warstwy ziemniaków, marchewki, buraka, cebuli. Tak przygotowaną warstwę posypujemy pietruszką i przyprawiamy solą, pieprzem i vegetą.

  3. Kończąc pierwszą warstwę, powtarzamy czynność, znów rozpoczynając od ziemniaków. Staramy się przełożyć warzywa w rondlu trzema warstwami.

  4. Podlewamy ziemniaki olejem. Smażymy na małym ogniu przez około 40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ania92 28 lutego 2017 Same warzywa, samo zdrowie :) Jestem fanką ziemniaków pod każdą postacią

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

stokrosz 05 maja 2010 U mnie w domu dusi się takie ziemniaki na kolację wigilijną do śledzia, tyle, że bez kukurydzy. Postne danie również smaczne :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń