Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone ziemniaki faszerowane tuńczykiem

Pieczone ziemniaki faszerowane tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 503

Dodano:

Odsłon: 2480

Pierwszy raz piekłam ziemniaki w łupinkach. I na pewno nie ostatni :)

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki szorujemy pod wodą. Suszymy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy je olejem rzepakowym. Wstawiamy do nagrzanego do 180st.C piekarnika i pieczemy około 40 minut.

  2. Tuńczyka odsączamy z wody, przekładamy do miski. Z fasoli odlewamy zalewę i przepłukujemy wodą, dodajemy do tuńczyka. Papryczkę drobno siekamy, przekładamy do ryby. Dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.

  3. Upieczone ziemniaki nacinamy na krzyż, w zagłębieniu nakładamy porcję tuńczyka. Podajemy z ogórkami kiszonymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ania92 28 lutego 2017 Nigdy nie próbowałam ziemniaków z tuńczykiem. Muszę spróbować:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 24 lutego 2013 jeszcze na górę po upieczeniu kleksik majonezu i posiekany szczypiorek i mamy cudo przekąskę :))))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń