Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz piekłam ziemniaki w łupinkach. I na pewno nie ostatni :)
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 531
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 78
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 531
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 78
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7773
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 50
Składniki
Ziemniaki szorujemy pod wodą. Suszymy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy je olejem rzepakowym. Wstawiamy do nagrzanego do 180st.C piekarnika i pieczemy około 40 minut.
Tuńczyka odsączamy z wody, przekładamy do miski. Z fasoli odlewamy zalewę i przepłukujemy wodą, dodajemy do tuńczyka. Papryczkę drobno siekamy, przekładamy do ryby. Dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Upieczone ziemniaki nacinamy na krzyż, w zagłębieniu nakładamy porcję tuńczyka. Podajemy z ogórkami kiszonymi.