Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone ziemniaki nadziewane mielonym mięsem

Przepis dnia 2011-03-19
Pieczone ziemniaki nadziewane mielonym mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2159

Dodano:

Odsłon: 65649

Pyszne, nieskomplikowane, smaczne

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki umyć, obrać, odciąć czapeczkę i wydrążyć dziurę tak aby zmieścić jak najwięcej farszu.

  2. Do mięsa mielonego dodać pozostałe składniki i wyrobić masę.

  3. Napełnić wydrążone ziemniaki farszem, i za pomocą wykałaczek przymocować odcięte wcześniej czapeczki do ziemniaków.

  4. Przygotowane ziemniaki wstawić do naczynia żaroodpornego, skropić oliwą. Piec w temperaturze 180 stopni do momentu, aż ziemniaku zarumienia się. Co jakiś czas podlewać ziemniaki wytworzonym sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dziewczynka 09 kwietnia 2011 Pytanko z czym podajesz tak pysznie wygladajace ziemniaczki???

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

doda760 29 marca 2011 wygląda smakowicie,na pewno zrobię w najbliższym czasie

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Darsifel 18 marca 2011 Danie proste ale na pewno pyszne ;) Już mi ślinka leci :D Szkoda ze jestem na diecie :(

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

WILK2 18 marca 2011 ciekawy pomysł! takich jeszcze nie jadłam.

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

monikazugaj76 18 marca 2011 Smacznie to wygląda a jak smakuje muszę się koniecznie przekonać!!! mam pytanie czy piecze się pod przykryciem?

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 16 marca 2011 no , no ... trzeba będzie przetestować to cudo na rodzinie :))

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 15 marca 2011 Dekoracyjne i sycące. Podziwiam umiejętności, gdyż sądzę, że wydrążenie surowego ziemniaka nie jest łatwe. Możesz podać orientacyjny czas pieczenia ? Pieczesz pod przykryciem ?

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń