Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone ziemniaki w mundurkach z warzywami

Pieczone ziemniaki w mundurkach z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 632 Ocena: 9163

Dodano:

Odsłon: 13031

Pyszny dodatek do mięs, ryb lub jako samodzielne danie, ja dzisiaj podałam je z fasolką szparagową :-)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki porządnie wyszorować szczoteczką (nie obierać), pokroić w zależności od wielkości na 4 lub 6 kawałków. Marchewkę i korzeń pietruszki również dobrze umyć, pokroić na kilka części, w zalezności od wielkości warzyw. Na dużą blachę od pieca wykładać pokrojone ziemniaki, marchewkę i pietruszkę, cebulę w całości (jeśli jest mała lub przekroić na mniejsze kawałki jeśli większa), ząbki czosnku. Pokropić wszystko oliwą z oliwek. Wymieszać najlepiej rękoma. Posypać wszystko przyprawami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec ok. 45-50 min. aż warzywa i ziemniaki będą miękkie.

  2. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 03 stycznia 2011 Przepis bardzo fajny. Co prawda obrałam wszystkie warzywa, ale i tak wyszło pysznie. Dziękuję i pozdrawiam:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 10 sierpnia 2010 to pomysł mojego taty i coraz częściej gości u nas na stole :-) zawsze to inaczej podane ziemniaki, a jakie pyszne :-) nawet moja 2,5-letnia bratanica-niejadek zajada się nimi :-) pozdrawiam Aniu

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 10 sierpnia 2010 bardzo lubię ziemniaki , a ten pomysł ma klasę :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń