Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczone ziemniaki z kminkiem

Pieczone ziemniaki z kminkiem

Autor: kibi87

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 860

Dodano: 17.08.2010

Odsłon: 15591

Jako dodatek do obiadu, dla tych co lubią kminek i czosnek:)

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki wyszorować dokładnie szczoteczką, nie obierać. Pokroić na grubsze plastry. Natrzeć solą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, kminkiem i odrobiną oleju.

  2. Naczynie żaroodporne, wysmarować tłuszczem, wyłożyć ziemniaki, jeszcze z góry posypać kminkiem. Piec około 1h do 200stopni, po 40 min, przemieszać, żeby ładnie się przyrumieniły. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mimi619 01 września 2010 Polecam dodać zioła prowansalskie i zamiast oleju troszkę masełka czosnkowego. Super przepis :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń