Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do dań głównych.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 170
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 170
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy na większe kawałki. Gotujemy w osolonym wrzątku 2-3 min od momentu zawrzenia wody. Odcedzamy. Naczynie do zapiekania natłuszczamy oliwą, układamy ziemniaki, skrapiamy oliwą, oprószamy solą, pieprzem, paprykami i ziołami ( wg uznania ). Dokładnie obtaczamy ziemniaki w przyprawach , zapiekamy 40-45 min w temperaturze 200°C.