Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczonka drobiowa

Pieczonka drobiowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2103 Ocena: 11667

Dodano:

Odsłon: 5390

Pyszny dodatek do drugiego dania.

Składniki

  • Składniki:
  • Filety drobiowe 1 kg
  • Pieczarki świeża ½ kg
  • Papryka świeża 2 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • zioła
  • Sól i pieprz do smaku
  • Ketchup pikantny ½ szklanki
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mięso opłukać, pokroić w paski, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać z zmiażdżonym czosnkiem i odstawić w chłodne miejsce do następnego dnia. Do naczynia żaroodpornego wyłożyć przygotowane mięso, podduszone pieczarki z papryką. Dodać ketchup, lekko zamieszać, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 30-40 minut. Po upieczeniu posypać ziołami i podawać do drugiego dania razem z ziemniakami i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń