Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczonka po myśliwsku

Pieczonka po myśliwsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 1249

Dodano:

Odsłon: 10281

Wspaniały przepis na letnie leniuchowanie w ogrodzie, na campingu lub w lesie. Smaczna propozycja na urozmaicony smak i aromat pospolitych artykułów, z których można zrobić wspaniałe danie, zachwycające każde podniebienie.

Składniki

  • 1 kg kiełbasy najlepiej jałowcowej, myśliwskiej lub z dziczyzny
  • 1/2 kg świeżych leśnych grzybów
  • 1/4 główki białej kapusty
  • 1/4 kg ugotowanej kiszonej kapusty (chodzi o to, żeby nie była za kwaśna)
  • 12 średnich ziemniaków
  • 4 średnie cebule
  • 1 główka czosnku
  • 3 średnie marchewki
  • 3 buraki czerwone
  • 1/4 selera
  • 2 łyżki smalcu
  • 12 ziaren jałowca (rozgniecionych)
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • ostra sproszkowana papryka, sól i pieprz do smaku
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żeliwne naczynie, wysmarować smalcem i wyłożyć dużymi kawałkami liści kapusty. Pokrajane warzywa, grzyby i kiełbasę układać warstwami przesypując, majerankiem, papryką, pieprzem i solą, aż do wypełnienia naczynia. Całość nakryć pozostałymi dużymi kawałkami liści kapusty i posypać rozmarynem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 16 sierpnia 2012 O tak my również! Trzeba zrobić, póki jeszcze ciepło na dworze.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń