Do góry

Desery Przepis na:

Pieczony boczek

Pieczony boczek

Autor: Tele_Tydzień

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4423

Dodano: 09.02.2008

Odsłon: 0

Wypróbowany przepis na "Pieczony boczek"

Składniki

  • 1,5 kg surowego boczku
  • 4 łyżki musztardy (sarepska)
  • 4 ząbki czosnku
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • majeranek
  • sól, pieprz
  • olej
  • 1 szklanka bulionu z kostki rosołowej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Czas: ok. 90 minut. Poziom: Łatwy. Porcje: 22. 370 kcal/porcja.

  2. Wymieszaj marynaty: musztardę, zmiażdżony czosnek, ziele angielskie, liście laurowe, majeranek, sól, pieprz.

  3. Boczek posmaruj dokładnie marynatą z każdej strony. Zroluj mięso i zwiąż je grubą nicią. Wstaw do lodówki na całą noc.

  4. Brytfankę skrop olejem i włóż boczek. 4. Wstaw pieczeń do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni C. Po 30 minutach zalej pieczeń bulionem i dalej piecz około 40 minut.

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń