Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczony boczek"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 199
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 37
...ale pyszny.
Odsłon: 92
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 199
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 37
...ale pyszny.
Odsłon: 92
Składniki
Marynata: w gorącej, gotowanej wodzie rozpuść sól do peklowania. Kiedy woda ostygnie, dodaj pokrojone chili oraz czosnek. Włóż umyte mięso. Pozostaw je przez 24 godz. w marynacie.
Wyjmij mięso z marynaty, osusz. Natrzyj czosnkiem, obsyp wszystkimi przyprawami. Włóż do rękawa, wlej wino.
Piecz godzinę w temp. 180°C. 20 minut przed końcem pieczenia rozetnij rękaw, aby boczek pięknie się zrumienił. Wyjmij, odstaw, aby całkowicie ostygł.
Porcje 8. Przygot. 120 min. Cena 2,10 zł. Kalorie 360 kcal.
Małgorzata Stachurska z KatowicŹródło: Takie jest życie