Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczony CzoSneK

Pieczony CzoSneK

Autor: piotrekk

Przepisów i artykułów: 31 Ocena: 269

Dodano: 04.07.2010

Odsłon: 1343

CZY WIECIE, ŻE Z SAMEGO CZOSNKU LUB CEBULI TEŻ MOŻNA PRZYGOTOWAĆ WYŚMIENITE DANIA? I SĄ TO NIE TYLKO PROPOZYCJE DLA SAMOTNIKÓW. JEŚLI BOICIE SIĘ SILNEGO AROMATU POTRAW, WYSTARCZY, ŻE POCZĘSTUJECIE NIMI TAKŻE WSZYSTKICH WOKÓŁ

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Główki czosnku oczyść, ale nie obieraj, opłucz, bardzo dokładnie osusz. Ułóż przygotowane główki czosnku na lekko natłuszczonej olejem blasze lub w żaroodpornej formie, wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200st. C, piecz około 30 minut. Wyjmij z piekarnika, przestudź wyciskaj masę czosnkową na cienko posmarowane masłem kromki chleba, ułóż kanapki na liściach sałaty, posól

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Alicja_Tomasz 05 lipca 2010 to samo ja dasz pieczywko do piekarnika podpieczesz a na to rozetrzesz czosnek (obrany :P:P) na kromeczkach na to maselko i sol pycha! albo bez soli, lub bez maselka :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

piotrekk 04 lipca 2010 liście zielonej sałaty i sól do smaku nie zmieściło się sorki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń