Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie pełne aromatu. Mięso soczyste. Warto się skusić.
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 673
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2133
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1431
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 165
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 575
Szybka i smaczna
Odsłon: 9353
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 673
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2133
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1431
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 165
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 575
Szybka i smaczna
Odsłon: 9353
Składniki
Filet z indyka umyć i osuszyć na ręczniku papierowym. Następnie natrzeć go oliwą i obtoczyć w marynacie. Umieścić w torebce do pieczenia. Torebkę z filetem umieścić na blaszce i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. na 45-50 minut. Po tym czasie sprawdzić widelcem czy mięso jest miękkie.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie skropić je oliwą i posypać solą oraz bazylią. Blaszkę z ziemniakami wsunąć do piekarnika na niższą półkę. Piec w tym samym czasie co mięso w 200 st. C przez 30 min. Sprawdzić widelcem czy są upieczone.