Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczony (grillowany) udziec z indyka

Pieczony (grillowany) udziec z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 170 Ocena: 2811

Dodano:

Odsłon: 11775

wspanialy i szybki obiad, bardzo smaczny i zdrowy.

Składniki

  • udziec z indyka ze skórą
  • na marynate:
  • olej rzepakowy 1/3 szklanki, czosnek 2 zabki, troche cebulki suszonej,
  • 1 lyzeczka rozmarynu, troche oregano, sok z cytryny (2L)
  • 3 lyzeczki slodkiej papryki, lyzeczka soli, czarny pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wyjac kosc z miesa, podzielic na kotlety w poprzek wlokien miesa, dokladnie umyc. Kotlety o grubosci ok. 3 cm.

  2. Przygotowac marynate ze wszystkich skladnikow podanych wczesniej, wymieszac dokladnie z miesem i odstawic na noc do lodowki.

  3. Kotlety rozlozyc na blasze wyscielanej papierem do pieczenia i piec w piekarniku 180stC okolo 35 minut. sa bardzo smaczne i soczyste. ja podalam je z ziemniaczkami. Bardzo smaczne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń