Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoce morza - specjaly
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 157
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 157
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Homara przeciac na pol,odlamac szczypce i ulozyc jego czesci na natluszczonej blasze do pieczenia
Maslo utrzec w misce na puszysta mase.Dodac musztarde,ziola i posiekane zabki czosnku.Dokladnie wymieszac.
Doprawiamy sokiem z cytryny, sosem worcester,sola pieprzem i pieprzem kajenskim,tym smarujemy homara
Na patelni rozgrzac maslo,zeszklic cebule pokrojona w kostke
Marchew pokroic w cienkie paski dodac do cebuli
Por pokroic w paski dodac do warzyw na patelni,dolac wino musujace(ewentualnie szampan wersja bogaczy)i dusic na wolnym ogniu ok 8 -10 min
Teraz dodajemy smietane sok z cytryny,sos worcester,doprawiamy sola pieprzem i pieprzem kajenskim
Homara do piekla czyli do piekarnika temperatura 220 C i krotko opiekac ok 10 min
Na talerzu wykladamy nasze warzywa prosto z patelni i na nie nasze pyszne pieczone kawalki homara,udekorowac kawalkami cytryny i oddac sie rozkoszy .Smacznego