Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczony kurczak

Pieczony kurczak

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 1695

szybkie

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kurczaka natrzeć dobrze solą czosnkową,

  2. patelnię do pieczenia wysypać ok. 1.5 cm warstwą soli kuchennej, na to położyć kurczaka w całości (udkami do góry) i wstawić do piekarnika. Piec w zależności od wielkośći kurczaka ok. 1.15 do 1.5 h. Z 20 min przed wyjęciem z pieca posmarować kurczaka miodem. Będzie miał piękny kolor i delikatny smak. Smacznego! (zaręczam, że nie będzie słony)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń