Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 168
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 168
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 43
Składniki
Tuske kurczaka umyc i osuszyc.Natrzec solą i pieprzem od srodka i na zewnątrz.Umiescic w brytfanie,polac gorącym tluszczem.Piec 1 i 1/2 godziny w temperaturze 200 stopni.W tym czasie osuszyc i obrac marchewki a nastepnie pokroic je w plasterki.Seler oczyscic umyc i pokroic na kawalki.Cebule pokroic w krązki,czosnek w cieniutkie paski.Przygotowanymi jarzynami oblozyc kurczaka po 30 minutach pieczenia.Doprawic do smaku solą i bialym pieprzem oraz tymiankiem.Stopniowo podlewac rosolem i wytwarzającym sie sosem.Potrawe wyjąc z piekarnika jarzyny ponownie doprawic do smaku.