Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak już jakiś tydzień temu gościł na naszym stole, a dzisiaj gości na blogu:) U mnie teraz poślizg z racji pracy. A uwierzcie mi spędzam tam bardzo dużo czasu...no ale w końcu przepis jest i jeszcze możecie go wykorzystać:) Kurczaczek był bardzo miękki, a urodzaj śliwek spowodował, że zaczełam je dodawać do wszystkiego:) No i mamy pyszniutki kurczaczek...
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 104
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 436
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32596
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 68
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 94
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 104
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 436
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32596
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 68
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 94
Składniki
Oczyszczamy kurczaka. Nacieramy pieprzem i solą. Kładziemy na blasze i pieczemy 20 minut w temp. 220 stopni.Po tym czasie polewamy delikatnie rozpuszczonym masełkiem. Zmniejszamy temp. do 180 stopni.i pieczemy około 1,5-2 godziny. Mięso musi lekko odchodzić od kości i zmięknąć. Śliwki myjemy i drylujemy. Na 25 minut przed końcem pieczenia wykładamy na kurczaka i do kurczaka;) Gdy już kurczak jest gotowy, wyjmujemy z piekarnika i polewamy powstałym sosem podczas pieczenia.