Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, dzisiaj mam propozycje na prawdziwy polski i rodzinny niedzielny obiad, a więc kawał porządnego mięsa :) A konkretniej na udka z kurczaka z dodatkiem świeżych warzyw, które teraz są najsmaczniejsze. Całość doprawiona jest mieszanką moich ulubionych i zapieczona w piekarniku, dzięki czemu mięso zachowuje w sobie całą aromatyczność. Zapraszam :)
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 122
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 53
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 95
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 122
Składniki
Warzywa dokładnie umyć. Cukinie pokroić w krążki, a papryki w paski. Cebule obrać i pokroić w pióra, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Kurczaka umyć, osuszyć doprawić solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami. Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia, dodać cebulę, czosnek i pozostałe warzywa. Pozostawić w chłodnym miejscu najlepiej na całą noc, aby mięso przeszło smakiem przypraw i warzyw. Kurczaka piec w piekarniku przez ok. 1 godzinę w temp. 200 stopni, w razie potrzeby zmniejszyć temperaturę. Pod koniec pieczenia przekłuć rękaw.
Smacznego !
:)