Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczony łosoś

Pieczony łosoś

Autor: agatasur

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 689

Dodano: 02.03.2011

Odsłon: 25088

Kto lubi delikatne, różowe mięsko łososia - zapraszam! Marynata robi swoje! :)

Składniki

  • łosoś, tyle ile zjecie :)
  • MARYNATA:
  • czosnkek, dla 2 porcji łososia - 2 ząbki
  • olej/oliwa, na tyle żeby łosoś był prawie cały zalany w marynacie
  • przyprawy:
  • pietruszka, oregano, bazylia, tymianek, cytryna
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Łososia czyścimy i przygotowujemy marynatę. Przez praskę przeciskamy czosnek i mieszamy go z olejem czy oliwą i przyprawami. Marynujemy łososia przez przynajmniej 2 godziny.

  2. Pieczemy rybkę w temp. 180`C ok. 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agatasur 29 grudnia 2011 Proponuję najpierw pod przykryciem, a na 10 min. przed końcem bez pokrywki.

24 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

stiv73 29 grudnia 2011 pieczemy pod przykryciem,na blasze..........?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kicia1 05 marca 2011 napewno wypróbuje bo uwielbiam ryby...już mi slinka cieknie...

22 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatasur 03 marca 2011 Świeży na pewno będzie o wiele lepszy - ja miałam mrożonego.

23 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 02 marca 2011 Bardzo lubię łososia /moi domownicy także/.
Gromadzę wszystkie przepisy, żeby móc
przyrządzać w różny sposób. Pozdrawiam.

20 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń