Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo proste danie :)
Polecam.
Odsłon: 558
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 460
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 327
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 787
Polecam.
Odsłon: 558
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 460
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 327
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 48
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 787
Składniki
Filety z łososia pokryć sprasowanymi 3 ząbkami czosnku, obsypać solą i pieprzem, polać sokiem z cytryny (ew. można użyć pieprzu cytrynowego). Ułożyć kilka krążków oliwek. Odstawić na 10 min.
Sos pomidorowo-oliwkowy: pomidory z puszki wrzucić do garnka postawionego na małym gazie. Rozdrobnić nieco pomidory. Dorzucić sprasowany ząbek czosnku, zioła prowansalskie, paprykę słodką, paprykę ostrą, pieprz czarny i cayene, sól. Jak sos się podgrzeje dorzucić pokrojone czarne oliwki.
Blachę posmarować kapką oliwy, ułożyć łososia. Blachę wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Popiec ok. 7 min. Wyjąć, wylać cały sos z pomidorami na łososia. Wstawić ponownie do piekarnika, piec ok. 15-20 min. Podawać z kulkami mozarelli.